İçindekiler
ToggleBu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun !
Bu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun !; Güzel bir bahçe yaratmak ister misiniz? Alanınız ne kadar küçük olursa olsun, balkonunuzu, verandanızı veya bahçenizi güzelleştirmek için uygulayabileceğiniz tasarım ilkeleri vardır.
Güzel bahçeler duyularımıza hitap eder. Tasarım kombinasyonlarının renkleri ve muazzam çeşitliliği, koku, tatlar, bitkilere çekici gelen kuş ve böceklerden gelen sesler ve doku çeşitliliği.
Mahallenizde bir gezintiye çıkın ve gözünüze çarpan bahçelere dikkat edin veya bir dahaki sefere bir arkadaşınızın bahçesini ziyaret ettiğinizde, gözlemci olun ve bu bahçede sevdiğiniz şeyleri ayarlayın . Sanatta, grafikte, binada, iç mekanda veya bahçe tasarımında kullanılsınlar, geçerli olan bazı tasarım ilkelerini ve öğelerini uygulayacaklarına hiç şüphe yok.
Basit konseptler, bahçe alanınızın keyfi için BÜYÜK bir fark yaratabilir ve özellikle de söz konusu bir mikro bahçe olduğunda . Tasarımcılar, mekanları gerçekten göze çarpan ve görsel olarak güzel hale getirmek için tüm dünyada bu ilkeleri kullanır. Nasıl yapılacağını biliyorsanız, daha az gerçekten daha fazla olabilir.
1. Çiçekler veya çiçekli bitkiler ekleyin
Renk sıçramaları yeşili kırar, çeşitlilik, kontrast ve odak noktaları sağlar.
Yine de özellikle çiçek dikmek zorunda değilsiniz. Çok çeşitli bitki ve sebzelerin de güzel çiçekleri vardır. Frenk soğanı (mor), taze soğan (beyaz), dereotu (sarı), kekik (açık pembe ila mor), fesleğen (beyaz veya mor), ananas adaçayı (kırmızı), biberiye (mor), roka (beyaz), tüm çiçekli sebze ve meyvelerin yanı sıra.
Yararlı böcekler de bahçenize çekilecek ve onlar sizin için mutlu bir şekilde tozlaşacak ve zararlıları temizleyecektir. Çiçekler her bahçede bir ‘kazan-kazan’dır.
Bir saksıya ekilen hercai menekşe ve uzun ömürlü bitkiler, tekrarlanan renkler ve dokular kullanıldığında güzel görünürler.
Çiçekler, herhangi bir alanı güzelleştirmek için inanılmaz bir yeteneğe sahiptir – sadece en sevdiğiniz renk temasını seçin.
2. Yabani otları kontrol edin
Yabani otları tohuma gitmeden önce çıkarın. Bahçenizde gerçekten istediğiniz şeyle rekabet eden kompost bitkileri. Bitki besinlerinizi ve besinlerinizi beleşçilerle paylaşarak neden para israf edesiniz? Çekici ve pratik bir malç eklemek yabani otların tohum oluşturmasını engelleyecektir.
Yabani otları önlerken saksıları birleştirmek için beyaz çakıl veya çakıl taşları gibi dekoratif malçlar da kullanabilirsiniz.
3. Bitkileri bir tema etrafında gruplandırın
Daha fazla etki için aynı bitki örtüsü veya çiçek rengine sahip bir bitki koleksiyonu oluşturun. Akıllıca renk kullanımıyla bahçenizin bir alanını temalandırmak, kullanımı kolay bir numaradır. Şimdi geri çekilin ve bahçenizdeki renklere bir göz atın. Daha iyi etki için onları hareket ettirebilir misiniz?
Örneğin, toplu dikim için bir kaba aynı renkli çiçekten dört veya altı tane sepet koymak, sadece bir çiçek eklemekten daha büyük bir etkiye sahiptir.
Bir cüce ağacın etrafında tekrarlanan çiçeklerle yeniden tasarlanmış mavi küvet ekici, göz alıcı bir görüntü oluşturur.
Saksılara toplu olarak ekilmiş kırmızı sardunyalar, taş bir duvara karşı basamaklarda bir odak noktası oluşturur.
Bu basit tekniği, bir bordür bitkisiyle birlikte bir bahçe tarhının kenarına ekerek de başarabilirsiniz. Veya tekrarlanan ekimlerle kabın şeklini ve rengini vurgulayın. Beyaz, gümüş veya gri ve mavi, diğer birçok renkle bir araya getirildiğinde iyi çalışır.
4. Biraz bahçe sanatı ekleyin
Bahçe sanatı herhangi bir süs eşyası, koleksiyon, değerli buluntu veya yaptığınız herhangi bir şey olabilir. Bahçenize dekoratif öğeler eklediğinizde kişiliğinizi yansıtır ve küçük alanınıza karakter katar
Geri çekilin ve alanın neye ihtiyacı olduğunu görün. Belki bir çömlek küçük bir süsle canlandırılabilir.
Saklamanız gereken çıplak bir duvarınız mı var? Kiradasınız ve dış duvarları boyayamıyor musunuz? Eğer öyleyse, bitkilerinize fon olarak bir bambu perde asmayı deneyin. Ya da kontrast renkte hafif bir ahşap çerçeveye biraz kumaş zımbalayın ve ardından saksılarınızı ve mobilyalarınızı öne yerleştirin.
Bu, taşınabilir bir dekorasyondur ve çok az bir maliyetle dış mekan alanınızın keyfini çıkarmanıza gerçekten yardımcı olabilir. Bu konsepti iç mekanlarda da kullanabilirsiniz.
5. Renkli kaplar veya özellikli kaplar kullanın
Kendini ifade eden özel bir tenceren var mı? Veya ağır bir saksı mı yoksa içinde güzel bir meyve ağacı veya en sevdiğiniz bitki olan bir saksı mı ? Bu öğeyi daha önemli göstermek için yine tasarım tekniklerini kullanabilirsiniz.
Etrafını çevirdiğiniz bitki veya saksıların büyüklüklerini zıtlaştırarak , anahtar özellik olarak öne çıkarmak istediğiniz saksı ile hakimiyet yaratabilirsiniz. Etrafına koyduklarınızın odak kabından daha küçük olduğundan emin olun. Bu, göz özellik kabına ve ardından çevredeki bahçenin geri kalanına odaklandığından, birlik oluşturmaya yardımcı olur.
6. Çok işlevli yenilebilir otlar ve çiçekler kullanın
Otlar mutfak için taze malzemeler sağlar, yenilebilir çiçeklere sahiptir, çekici kenarlar ve hoş aromalar oluşturur.
Kıvırcık yapraklı maydanoz, frenk soğanı kümeleri, limon kekiği ve kadife çiçeği, menekşe ve tatsoi ile kompakt Yunan fesleğeni gibi bitkileri seçin . Sadece renk çeşitliliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda güzellik, tat ve yapı da katarlar.
7. Birlik ve çeşitlilik yaratın
Çeşitli farklı bitkilerin sağladığı bir rengi tekrarlayarak güzel bir bahçe elde edin .
Renk temaları, güzellik katmak için çok etkili bir tasarım hilesidir. Başlamak için kombinasyonlar için bazı fikirler:
Sarı/Turuncu : örneğin sarı biber; turuncu kadife çiçeği; nergis; ‘sarı armut’ gibi çeri domates çeşitleri; nasturtiumlar ; portakal pazı; evren ; ve sarı biber.
Mor : örneğin çok çeşitli bilgeler; mor fesleğen ; Kekik; patlıcan; pancar kökü; gökkuşağı pazı; Ravent; biberiye ve frenk soğanı çiçekleri; bazı marul çeşitleri; alyssum (mor çiçekler); ajuga purpurea; lavanta; menekşe; sardunya; viyola; ve petunya.
Beyaz, Gri ve Mavi – bu renkler her şeyle uyumludur: örneğin mavi/yeşil pırasa; mavi çiçekleri olan bilgeler (çiçeklerinin ve yapraklarının çoğu yenilebilir); mutfak adaçayı; alyssum (beyaz); karnabahar; ve biraz lahana.
8. Bir özellik seçin
Örneğin bu bir bitki, heykel, bahçe sanatı ve hatta dış mekan mobilyası olabilir. Sizin için özel olan ne varsa, dikkatleri üzerine çekerek onu vurgulayın. Bunu yapmanın bazı yolları şunlardır:
Balkon veya verandanıza ortalayarak saksıdaki verimli bir narenciye ağacı gibi bir odak bitki seçin.
Kapıdan çıkar çıkmaz hemen gözünüze çarpmalıdır. Kendini ifade etmesi için diğerlerinden farklı renkte bir kap veya kap kullanın. Bazı renkli yıllıklar veya yer örtücü ile ağacın tabanının altına dikin. Bitkileri saksının her iki yanında daha alçak konumlandırın, böylece göz önce en yüksek nokta olarak ağaca gider.
Dış mekan sanatı birçok biçimde olabilir ve çok çeşitli malzemelerden yapılabilir. Saksılara, masalara veya mobilyalara oturan parçalardan duvara monte çerçevelere ve koleksiyonlara kadar, bunlar bir konuşma noktası ve odak noktası olabilir veya dış mekan odanızın temasına yardımcı olabilir.
Yenilebilir sanat – biraz hayal gücüyle, son derece verimli bir yemek bahçesine sahip kaplar ve kaplar da öne çıkan bir özellik olabilir. İyi çalışan bir kombinasyon, yuvarlak bir tencerenin ortasına taze soğan gibi daha uzun bir bitki koyarak ve onu daha alçakta büyüyen salata sebzeleri ve otlarla çevreleyerek orantı ilkesini kullanmaktır.
Farklı doku ve renklere sahip bitkileri seçin , böylece çarpıcı bir kombinasyon elde edebilirsiniz. Farklı yaprak renkleri, desenleri ve şekilleri birlikte güzel görünebilir.
Mobilya – Bahçenizdeki odak noktası masa ve sandalyeler mi? Ardından canlı bir aranjman ile masaya biraz renk katın. Göz için gerçek bir kart olabilir. Duyuları daha da fazla meşgul etmek için kokulu çiçekler ve bitkiler seçin. Maydanoz, kişniş ve frenk soğanı gibi açık havada yemek yerken taze çekilmiş garnitür olarak kullanabileceğiniz bitkileri deneyin. Harika sindirim enzimleri de sağlarlar.
9. Güzel bahçeler dağınıklığı önler
Gerçekten küçük bir alanınız varsa ve çok sayıda bitki yetiştirmek istiyorsanız, bu zor olabilir! Ancak, aşırı kalabalık sadece erişimi zorlaştıracak ve alanın genel kullanımını zorlaştıracaktır. Seçtiğiniz bitkilerle sert yüzeyleri dengelemeye çalışın ve çok fazla farklı malzeme kullanmaktan kaçının .
Bazı bitkileri iç mekanlarda yetiştirmeyi ve onları evin ışık koşullarına uygun alanlarına yaymayı düşünün. Örneğin, eğrelti otları birçok banyoda nemi ve düşük ışık koşullarını severken, dış mekanlarda diğer bitkiler veya mobilyalar için daha iyi kullanılabilecek çok fazla değerli kişisel alan kaplayabilirler.
Küçük bir güverte veya balkonda yer açmak için duvarlar, korkuluklar, kaplar ve asılı sepetler gibi dikey boşluklar kullanın .
10. Alacalı Yeşillik Seçin
Güneş ışığının az olduğu bazı durumlarda, çiçekli bitki yetiştirmek için çok fazla seçeneğiniz olmayabilir. Yine de bitkileri dikkatli bir şekilde seçerek renk ve yapı katabilirsiniz.
Diğer bir seçenek de, tipik olarak iç kısımda bir renge ve yaprakların kenarı çevresinde ikinci bir renge sahip olan alacalı yaprakları dahil etmektir. Bazı süs çeşitleri Cordylines, Dracaenas, Mandevilla, Rhoeo ve Sanseveria’dır. İç mekan güzelliğini artırmak ve hava kalitemizi iyileştirmek için birçok çarpıcı çeşit iç mekanlarda da yetiştirilebilir.
Bu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun , Bu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun !, Bu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun !, Bu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun !, Bu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun !, Bu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun !, Bu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun !, Bu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun !, Bu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun !, Bu öneriler ile yazın en güzel bahçesi sizin olsun !